Pan Max frytura płynna

Pan Max frytura płynna 5l

Charakterystyka frytury Pan Max

  • Konsystencja:  w 20℃ ciekła
  • Opakowanie: 5 l
  • Źródło surowca:  rzepak
  • Okres przydatności 12 miesięcy
  • SAFA/MUFA/PUFA 7,6% / 66,3% / 25,7%
  • Zawartość izomerów trans: 0,4%
  • Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
  • Zawartość netto 4,56 kg
  • Waga jednostkowa brutto 4,66 kg

EAN: 5900012001512

Frytura Pan MAV

Pod nazwą „Pan Max” kryje się wysokiej jakości frytura płynna charakteryzująca się doskonałą funkcjonalnością. Skład tego produktu został zoptymalizowany pod kątem wielokrotnego smażenia różnych potraw. Dzięki temu możliwe jest zachowanie ich odpowiedniego smaku i właściwości odżywczych, bez obaw o pogorszenie ich jakości ze względu na szybko zużyty olej.

Prezentowany wyrób został stworzony z myślą o przygotowywaniu różnych przekąsek i potraw serwowanych następnie na ciepło albo na zimno po ostygnięciu. We fryturze „Pan Max” można przeprowadzać proces smażenia frytek, drobiu, ryb, owoców morza, pączków i faworków, panierowanych warzyw, a także wszystkich innych wyrobów i potraw, w przepisach których wymagane jest smażenie na głębokim tłuszczu.

https://www.traditionrolex.com/19

Oferowana frytura charakteryzuje się następującymi cechami i zaletami:

  • wysoki poziom stabilności,
  • punkt dymienia powyżej 230 stopni Celsjusza sprawia, że praca jest wygodna poprzez ograniczenie nieprzyjemnego dymu,
  • łatwe dozowanie, dzięki odpowiednio upłynnionej formie,
  • neutralny zapach i smak, który nie psuje aromatu i smaku potraw.