Maestro Sol frytura płynna 10 l
Charakterystyka frytury Maestro Sol
- Konsystencja w 20℃ ciekła
- Opakowanie wiadro: 10 l, bag in box 10 l
- Paletyzacja: 550 l (55 wiader), 720 l (72 bag in box)
- Źródło surowca: rzepak
- Okres przydatności: 12 miesięcy
- SAFA/MUFA/PUFA 16%/72%/12%
- Zawartość izomerów trans <1%
EAN: 5900012008337
Maestro Sol frytura płynna została specjalnie stworzona z myślą o smażeniu ryb, owoców morza, warzyw, mięs, frytek, pączków i innych frykasów. Dzięki wysokiej jakości olejów roślinnych, wykorzystanych do jej wytworzenia, spełni wymogi nawet najbardziej wymagających i wybrednych profesjonalistów. Doskonałe źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych. Przy tym frytura ta jest wolna od: wszelkiego rodzaju konserwantów, tłuszczów uwodornionych, alergenów, składników GMO i izomerów trans. Posiada także wysoki punkt dymienia – powyżej 235℃
Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces smażenia, a jej neutralny smak pomaga wydobyć z żywności ich esencję smaku. Potrawy przyrządzone za jej pomocą zdobywają przepiękną, złocistą barwę, nie tracąc swojego naturalnego zapachu. Przygotowane za pomocą frytury dania, można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jednocześnie jest ona niezwykle wydajna i odporna na niekorzystne zmiany, które zachodzą w większości tłuszczów pod wpływem wysokiej temperatury. Frytura polecana jest zarówno do wszelkich dań słodkich, jak i wytrawnych. Idealnie nada się do produktów wymagających głębokiego smażenia. Pomaga również zachować zbilansowaną dietę.
Wszystkie produkty posiadają aktualne terminy ważności i potrzebne atesty jakości.